Gå till innehållet

ID.3 - En elektrifierad upplevelse

Räckviddsångesten, laddningsbryderierna – och de allmänna funderingarna kring livet med elbil. Allt försvann efter att Maria köpt sin nya Volkswagen ID.3 från oss.

– Att gå över till eldrivet var verkligen lättare än jag hade kunnat tänka mig, säger hon.

Hon är förmodligen varken den första eller sista i landet som gått och grubblat: Hur långt kommer jag egentligen på en laddning? Kommer bilsemestrar ens gå att genomföra? Var kan jag ladda där jag bor?

Fyrkanter-bilder-undersidor-2021_ID3_sommar3.jpg

För Maria var beslutet att byta till en eldriven bil inte något hon tog lätt på.
– Det har absolut känts krångligt när man funderat hur laddningen ska lösas i hemmet och när man är ute på resa. Jag kunde nästan ingenting om elbilar, och tänkte att någon skulle behöva hjälpa mig i varje steg på vägen, säger Maria.

Fyrkanter-bilder-undersidor-2021_ID3_sommar2.jpg

Men fördelarna har trots det vägt över. Maria vill att barnen ska växa upp i en hållbar värld, som blir allt mindre beroende av fossila bränslen. När hon såg att vi hade en kampanj där det ingick installation av laddare i hemmet slog hon därför till och köpte en ID.3.

– Eftersom jag själv inte hade några kunskaper var det väldigt skönt att det kom hem experter och installerade alla komponenter. Jag kunde bara ställa mig på sidan och fick svar på flera funderingar jag hade.

När fakturan kom hem till Maria var även ROT-avdraget för Grön Teknik – en skattereduktion för arbetet och materialet när man installerar laddare för elbil i hemmet – redan gjort, så hon själv slapp sätta sig in i det.

Nu har Maria lärt känna sin nya elbil, och trivs med livet som fossilfri på vägarna.

– Bilen är väldigt lätt och smidig. Jag kan köra både inne i stan, men vi ryms också hela familjen när jag skjutsar barnen till träningar. Eftersom batteriet tar mindre plats än vad motorn vanligtvis gör i en bil så är den också väldigt rymlig för sin storlek, säger hon.

Fyrkanter-bilder-undersidor-2021_ID3_sommar4.jpg

Fyrkanter-bilder-undersidor-2021_ID3_sommar.jpg

ID.3 har en räckvidd på mellan 33 och 55 mil, och går att snabbladda på 30-40 minuter. Med en sådan laddning i ”tanken” kan Maria göra vardagsärenden i flera dagar utan att fylla på batteriet.

Som laddkund slipper Maria också laddningsångesten vid längre resor, då hon snabbt och enkelt kan ladda på alla stationer som ingår i nätverket Virta. Helt utan roamingavgifter eller månadskostnader.

– Om jag hade vetat att livet med elbil kunde vara så här smidigt hade jag bytt för längesen. Jag tar mig runt i vardagspendlingen med bilens räckvidd. Det här är verkligen en bil som kan passa alla, säger Maria.

 

ID.3 Pro Performance
Pris från 486.900 kr


>> Hitta en tidigare modell av ID.3 med snabb leverans

Snabbfakta om ID.3

  • 360 kr/år i skatt
  • 10 kr billigare per mil än bensin och diesel.
  • Snabbladda 80% av batteriet på 30 minuter.
  • Är helt koldioxidneutralt neutral vid leverans.

>> Kontakta din närmsta säljare för provkörning