Gå till innehållet

Vill du ha en elbil som klarar både jobbpendling, skogsturer, familjeliv – och att dra släp?

Då är Volkswagens nya modell ID4 GTX bilen du letar efter.
– Den är extremt mångsidig, och intresset från våra kunder har varit stort, säger Patric Israelsson, säljchef i Ludvika.

Med ID.-familjen tog Volkswagen klivet in i elbilsvärlden på riktigt. Byggda på den helt nya MEB-plattformen är de perfekt anpassade för att erbjuda kunderna alla fördelar som en eldriven bil kommer med.

När SUV:en ID.4 släpptes utsågs den snabbt till World Car of the Year av motorjournalister världen över. Nu kommer uppföljaren ID.4 GTX, som är den fyrhjulsdrivna varianten av hyllade ID.4.

id4-sommar-2021.jpg

Nu är framtiden här, med en drivlina som är helt tyst. Om man sätter sig i en fossilbil efter att ha kört ID.4 är det som att flyttas till 80-talet igen. Det här är en bil som verkligen vänder sig till alla, så väl egenföretagare som småbarnsföräldrar, eller de som vill ge sig ut på äventyr.

–Tack vare fyrhjulsdriften är bilen väldigt mångsidig, det finns inte många körförhållanden som stoppar en, säger Patric Israelsson.

ID.4 GTX kommer med en 299 hästars elmotor som ger en räckvidd på 48 mil innan den behöver laddas. Med snabbladdning tar stoppet 30 minuter för att fylla batteriet till 80 procent, och milkostnaden landar enligt Patric på runt 2,50 kronor.

id4-sommar-20212.jpg

När man trycker på gaspedalen kommer accelerationen som ett slag i nacken, tack vare den kvicka elmotorn. Att bilen dessutom klarar av att dra 1200 kilo är fantastiskt. Inte tillräckligt för att dra en husvagn, men ett släp klarar den galant vilket är väldigt bra jämfört med många konkurrenter.

Tack vare det fina förmånsvärdet och fördelaktiga leasingpriset ser Patric bilen särskilt lämpad för tjänstebilsförare.

De bör absolut vara intresserade av den här modellen. Om jag var egenföretagare som betalade för både förmånsvärdet och leasingen skulle jag inte tveka. 

id4-sommar-20213.jpgIntresset har enligt Patric varit enormt.
För familjer är det här en rejäl bil med fantastiska utrymmen. Den har ett av de bästa baksätena jag sett när det gäller att montera en barnstol, eftersom den nya plattformen inte har någon drivlina som tar upp plats.

ID.4 blev Sveriges mest registrerade miljöbil i april 2021, och nu när den fyrhjulsdrivna modellen släpps så ökar trycket ännu mer.

Läs mer om ID.4 och vårt erbjudande här!