Gå till innehållet

Vindrutebyte och stenskottslagning

I våra auktoriserade verkstäder lagar vi alla sorters bilglas med originaltillbehör. På så vis håller din bil samma säkerhetsstandard som när när den lämnade fabriken.

 

Har du fått stenskott? 

En spricka försämrar mer än bara sikten. Vad många inte känner till är att vindrutan är en viktig del i bilens bärande konstruktion. Om du får ett stenskott, laga eller byt rutan på en gång innan det spricker upp mer. Och gör det hos dem som verkligen kan din bil. Med ditt märkes originaldelar är du säker på att bilen håller samma säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.

Vindrutan är en del av bilens säkerhet.

Den är inte bara en glasskiva du tittar igenom – i och vid rutan sitter en mängd sensorer och annan teknik som är viktig för säkerhetssystemen i bilen. Dessutom är vindrutan en integrerad del i bilens struktur som inte bör försvagas. Bland annat ger den stöd åt airbags när de löser ut.

Det kostar inte mer

Glasexperterna på våra auktoriserade verkstäder kan din bil in i minsta detalj och ser till att allt fungerar som det ska. Om du har halvförsäkring eller mer betalar du dessutom bara självrisken, och den är ju densamma oavsett vem som lagar eller byter rutan. Så vänd dig till experterna på din bil. 

Fem anledningar att välja en original vindruta:

  • Den är en del av bilens bärande konstruktion och säkerhet. 
  • Den agerar stöd till airbagen vid en kollision.
  • Den är perfekt anpassad till din bil.
  • Den innehåller ofta viktig säkerhetsteknik.
  • Vi kalibrerar alla säkerhetssystem korrekt.

Laga eller byt rutan hos oss som verkligen kan din bil. Våra glasexperter hjälper dig.

Välkommen att kontakta oss!